Sayfalar

30 Ağustos 2013 Cuma

Zafer Bayrami ve Bora ile En Uzun Arac Yolculugumuz


30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.
Cumhuriyet cocugu Bora ile birlikte en uzun arac yolculugumuzu bugun Istanbul'dan Kastamonu'ya yaptik.Sabah 5:30 da yola ciktik, oglende Taskopru'ye ulasmistik.Bugune kadarki en uzun arac yolculugumuzu birlikte Edirne'ye yapmistik.Bu kez yol epey uzun oldugu icin oncesinde endiselenmistim.Bora ilk 3 saat uyuyordu, biz de muzik dinleyip sohbet ede ede yol aldik.


Uyandiginda kitap okuduk, sarki soyledik, biraz oyuncaklariyla oynadik.Hersey keyifliydi.Pasacigim bur sure sonra bunaldi tabi, basladi oyuncaklarini tek tek saga sola atip bana toplatmaya! :) Son surat giden arabada akrobatik hareketler yapmaktan bacaklarim tutuldu ama sag salim vardik sonunda.



Bu arada yol ustunde mola yeri begenemememistik bir sure. Sonra kahvalti icin Bolu'da Highway Outlet'e ugradik.Iyi ki de ugramisiz.Sabahin 8 inde acik cafe ve restaurantlari,standart avm'lerden farkli olarak fazlaca gun isigi alan mekanlari ve en onemlisi bugune kadar gordugumuz en temiz ve guzel public tuvaletleri ile bundan sonra da yol ustu mola duraklarimizdan biri olacak.

Yol muziklerimiz Inna -Party Never Ends (Malum Mehmet'in uyumamasi gerekiyordu :) )  ve Sila'nin "Konusamadigimiz Seyler Var" albumlerindendi. Album kapaklarindaki benzerlik nasil ama?



Safranbolu'nun icinden gecerek Kastamonu'ya girdik. Zafer Bayrami kutlamalari bircok yerde devam ediyordu.Istiklal Marsi okunurken yolda bircok soforun araclarini durdurup saygi durusuna gectiklerini, yolda cocuklariyla yuruyen annelerin cocuklariyla hazir ola gectiklerini gorunce hem duygulandik, hem gurur duyduk...







8 yorum:

  1. tek temennim milletimin bu ruhunu hiç kaybetmemesi biz istiklal marşı okunurken saygı duruşuna hazır ola geçip saygımızı sundukça bu topraklar bize hep kucak açar benim şaşırdığım istiklal marşı okunurken bayrak gördüğünde asker gördüğünde gözü dolmayan boğazına bir şey düğümlenip ağlayacak gibi olmayan gurur duymayan insanların bu topraklar üzerinde yaşıyor olması neyse herşeye rağmen 30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocuklarimiza cumhuriyete sahip cikma vazife ve onurunu, Ataturk'e ve milli degerlerimize bagliligi biz ogrettikce dedigin gibi bu topraklar bize hep kucak acacak:)
      Cok tesekkurler,sevgiler:)

      Sil
  2. Highway molalik bir yer .. :) cocuk var evde oturalim dinlenelim demeyip gezebiliyorsunuz ne guzel maşallah size :)) borami ve seni cook öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sen bilirsin orayi canim:) Gezmeyi seviyoruz ailecek Ozlemcigim komik anilar da oluyor tabi epeyce gezerken:) Biz de opuyoruz seni kocamaaan:)

      Sil
  3. Ne güzel bir gezi olmuş, miniklerle yolculuk çok eğlencelidir, tecrübeyle sabit !! Büyüyünce arıyor insan o hallerini :) Bayrağımız.....dünya durdukça nazlı nazlı dalgalansın topraklarımızın üstünde, ATAM, sana anlatacak ne çok şeyimiz var !!! sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bazen zor olsa da cidden egleniyorum ben Bora'nib komik mimikleri,sorulari ve cilveleriyle:)

      Sil
  4. çok severim oraları onun için yakına geldim zaten batı karadeniz herşeyiyle tam benilk.bizede bekleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim siz nerelerdeydiniz?Unuttum mu ne?:( biz de bekleriz Boralar bulussun:)

      Sil

Yorumlarınızı çok seviyorum :)