Sayfalar

8 Eylül 2013 Pazar

Güpgüzel Bir Gün :)

Hatice bizi harika biryere götürdü! Meşhur Fatih Karadeniz Pidecisi' ne... Hem gezmeli hem yemeli olunca güpgüzel bir gün demek oluyor benim için tabi :) Erkeklerden biri balık sezonunu sabah erkenden açmaya, diğeri Corporate Games' de maç yapmaya gidince gün bize kaldı!


Alışveriş merkezine gideceğimize açık hava biryerlere gidelim, Bora da koşsun eğlensin dedik. Hakan yetişip Akdeniz Caddesi' ne bıraktı bizi. Önce Bora parkta bol bol koştu, oynadı, dedelerle tanıştı, elleriyle toprağı kazdı :) Biz de güzel havanın ve sohbetin tadını çıkardık. İtiraf edeyim, Hatice pideci dediğinde sıradan bir pideciye gideceğimizi sanmıştım. Fatih Karadeniz Pidecisi' nin önüne geldiğimizde yanıldığımı anladım!  Bora ve teyzoşkosu kediciği severken ben de içeri yerleşip siparişleri verdim. (Bu kedi meselesini burada açmayayım diyordum gerçi... Masum kedicik Bora'nın elindeki minik bir iki noktadan dolayı kısa bir süre zan altında kalsa da günün sonunda aklandı! Ama Hatice'ciğim üzüntüden öldü öldü dirildi :( Ben akşamüzeri olanları düşündükçe gülüyorum ve burdan  Hatice'ye selam ediyorum :p)


Tahmin edilebileceği gibi Bora mekanın maskotu, pidecinin de çırağı oldu. Her masaya tek tek uğrayıp insanlara gülücükler, öpücükler dağıttı. Oyuncaklarını çalışanlarla paylaştı :) Bir ara ortadan kaybolup masanın altında dizlerinin üstüne oturmuşken bulundu!


Buranın adetiymiş, pideler pişerken sütlaç siparişi verilir, tatlılar önden yenirmiş. Ama ben hayatımda hiç sütlaç yememiştim. Ben çocukken evde sürekli sütlaç pişerdi, kase kase yenirdi ama ben tadını merak bile etmezdim. Zorla bir iki kez yedirmek istediklerinde ise mide bulantısından ölürdüm :( Pirinci tatlı bir yiyecek olarak düşünemezdim sanırım. Bu arada Mehmet de çok sever sütlacı ama zavallı kocacığım karısının sütlaç düşmanlığı nedeniyle, anne-anneanne evi dışında yiyemiyor :) Neyse Hatice çok ısrar etti; farklı olduğunu, taze sütten yapıldığını, burda herşeyin, pidelerin özel tereyağlarla piştiğini söyledi. Yine de ben kendim için değil ama Bora'ya yedirebilmek için onun gözünün önünde kaşığın miniminnacık ucuyla dilimi sürdüm sütlaca... Veeee büyük an! O kadar leziz geldi ki tadı, mis gibi sütün kokusu "Ben asla yemem!" dediğime pişman oldum :) Ama karşımdaki yabancı değildi nasılsa, büyük konuşmuş olsam da bir-iki kaşık daha yiyebilirdim :P Yedim de... O andan itibaren hep o sütlacı düşünüyorum! Şaka değil! Akşama tekrar gitmek için, bugün yine gitmek için epey baskı yaptım Mehmet'e :)


Pideler taze tereyağı ile servis ediliyor, elle yenilmeli diye tembih ediliyormuş. Dilerseniz peçete içindeki tereyağını alıp pidenin kenarlarına güzelce sürüyorsunuz. Peynirli pidemin üstündeki mis gibi kızarmış peynirinin tadı da damağımda kaldı! Bir de Bora'ya yedirebilseydim ballı kaymak olacaktı ama malesef bizimki ocak başında ustadan eğitim almakla meşguldü :)

Bilenler biliyordur mutlaka burayı. Bilmeyenler mutlaka geçerken bir uğramalı bence. Biz bundan sonra sıkça uğrayacağız gibi :)

Hayat çooooooooooook güzel,
Herkese kocaman sevgiler :)

4 yorum:

  1. Canım Boraaam özlemişim seni:))Çok büyümüş yerim onu:)Yok canım,ben bilmiyordum burayı ama çook özendim,hele ki şu saatte bir açlık geldi ki sorma gitsin:)İnşallah en kısa zamanda gideriz:)İnsan keyifli,gezmeli,bir de yemeli bir gün geçirdi mi hayat ne güzel oluyor değil mi:)Allah keyfinizi kat ve kat arttırsın,Bora'cığa bol bol iştah versin:)Sütlaç sevilmez mi yahu,hele anlattığın gibiyse ayy:))Çok öpüyorum,sarılıyorum size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubacığım yorumlara geç döndüm bu kez kusura bakmayasın. Biz de çok özlüyoruz sizi :( Amin amiiiin iştah konusunda çok dua ediyorum :)

      Sil
  2. canımıniçi benim için de çok keyifli bi gündü :) seni de, emre borayı da ne çok özlemişim, hele emre boranın konuşmalarına bayıldım, gökyüzündeki minicik uçağın dikkatini çekip bize göstermesi, uçağa bindin mi sen diye sorunca - gemiyede bindim, diye bi adım ötesini düşünen yanıtı, kedileri görünce "koooktum" deyişi, e haklı çocuk, kesinlikle, katılıyorum!!! bisikletleri farkeder etmez ki heyacanı, her dedenin yanına koşması, herkese gülücükler dağıtması, bayıldım Bora'ya walla, teyzesinin tatlısı o... yapalım böyle arasıra - eşleri de alalım ama, üzülüyolar sonra :) canım benim ne güzel-esprili bi dille anlatmışsın dün'ü, günün sonuna doğru benim takıntılı halim başgösterse de -napıyım önlem alalım istedim ama- neyse ki korktuğum gibi bişiy olmadı, içimi rahatlattın her seferinde.. bi de o masum kedi değil --- kötü kedi Şerafettin o bence :))) haaaa sütlaç harikaydı, hekese tavsiye, benim de yediğim en lezzetli sütlaçtı... öpüyorum sizi.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzelerin teyzesi, güzellerin güzeli herşey için çok teşekkür ediyoruz sana. Seninle her anım çok keyifli çocukluğumdan beri, Bora'nın da seninle her anı öyle. En büyük acıları hafifleten, olmadık zamanlarda harika espirileriyle beni güldüren canım Haticeciğim iyi ki varsın... Seni çok seviyorum :)

      Sil

Yorumlarınızı çok seviyorum :)