Sayfalar

30 Ekim 2010 Cumartesi

Peki ama nasıl?

Sizde olur mu bilmem ama benim bazen yaşadıklarımı bir şiire bir öyküye benzettiğim, bir mısrayla bir roman okumuş kadar olduğum olur! Sevgili candostumla kahkahalarla başlayıp kahkalarla biten bir telefon sohbetinin ardından hissettiklerim de bu şiirin hissettirdikleri gibi  :  

ÇOK GÜZEL ŞEY

Yaşamak güzel şey doğrusu
Üstelik hava da güzelse
Hele gücün kuvvetin yerindeyse
Elin ekmek tutmuşsa bir de
Hele tertemizse gönlün
Hele kar gibiyse alnın
Yani kendinden korkmuyorsan
Kimseden korkmuyorsan dünyada
Dostuna güveniyorsan
İyi günler bekliyorsan hele
İyi günlere inanıyorsan
Üstelik hava da güzelse
Yaşamak güzel şey
Çok güzel şey doğrusu.

Melih Cevdet ANDAY

4 yorum:

  1. Aynı duyguları benim de yaşadığım olur candostum..Telefonu her açışımızda seslerimiz en ince halini alarak,sanki yanyanaymışız gibi birbirimize sımsıkı sarılıyormuşuz,sarmalıyormuşuz gibi çıkar..sonrasında kahkahalar atarak konuşmamıza başlar ve telefonu yine aynı tonlarda kapatırız candostumla...iyiki varsın canım kardeşim..blogun hayırlı olsun ,nice güzel yazılarını bekliyoruz merakla..Ellerine sağlık,yüreğine sağlık..

    Nazan

    YanıtlaSil
  2. Şiir'i okurken tüylerim diken diken oldu.Blog açtığım için çok mutluyum.Senin gibi insanları tanıdığım için.Benim gibi hayalleri,umutları,yaşama sevinci olan arkadaşlar olduğunuz için.Gününü sadece bitirmek için yaşamadığımız için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tubanne, ben de blogger olmayı, sizle konuşmayı çok seviyorum.İçindekileri kelimelerle arkadaşlarına, tanımadığı ama sevdiği kişilere aktarailmek çok güzel!

      Sil
  3. Annemin blogundaki yeni post yazısını gördüm.Buraya kadar geldim :)Resimler çok güzel.Bora anne karnındayken çekilmiş bir fotoğraf vardı o da çok hoş.Ben aslında şiiri çok beğendiğimi söyleyecektim.Blogu baştan sona bakmışken bunlarıda söylemeden geçemedim.
    Şiiri blogumda paylaşmayı düşünüyorum.Kendime de not olsun diye.Yaşama sevincim giderse, okuyup,kendime gelirim :)
    Ana-oğul öpüldünüz.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı çok seviyorum :)