Sayfalar

11 Temmuz 2013 Perşembe

Yaz Bora'sı

Bora son günlerde her fırsatta banyoya girmek istiyor. Tam su kuşu oldu! Önceleri başına su döktüğümüzde korkan sarı civciv şimdi duşta bale figürleriyle kendi kendini yıkıyor. Özellikle haftasonuysa ve evdeysek en az üç kez duş alıyor paşam! Biz oralı olmasak bile o şortunu duşun girişinde çıkarıp içeri atlayıveriyor! Bu su merakı onun daha 1,5 yaşına gelmeden tuvalet eğitimini neredeyse tamamlamasına yardımcı oldu gibi...Buna seviniyorum :)


Tuvalet eğitimine sevinirken Pazar gecesi pipi şoku yaşadık :( O uyurken bezini açıp bir bakayım dediğimde ciddi bir kızarıklık ve şişlik görünce çok üzüldüm. Hemen hastaneyi arayıp acile yetiştik ve küçük bir müdahele ile iltihabı alındı.Canı çok yandı ama kısacık bir ağlama sonrası yatıştı hemen. Sonrasında kullanmamız gereken antibiyotik ve kremler oldu.İyileşme yolundayız... O gece 1:30 civarı pipi mesaisinden dönerken hemşire ablaların Bora'ya verdiği boya kalemleri ve boyama kitabıyla neşemizi bulup eve girdik. 


Ev işleri için yardımcı çağırmaya ara verdim. Yardımcımı ben yetiştiriyorum :) Şaka bir yana, ben hiçbirşey söylemiyorum o öyle iyi bir gözlemci ki herşeyi proaktif yaklaşarak hallediveriyor! Geçen gün Bora ve ben mutfakta yalnızken bulaşık makinesini boşaltmak için açtım. Bir baktım geçmiş makinenin yanına bardakları alıp alıp bana uzatıyor. Nerdeyse tüm makineyi Bora'yla birlikte boşalttık desem inanır mısınız? (Tabi ki çatal bıçaklar hariç;) )
Çamaşırlar yıkandığında "İlla makineyi ben boşaltacağım!" diyor, asarken minik elleriyle tek tek bize mandal uzatıyor. (Dikkat ettiyseniz "bize" dedim. Bora'nın bu kadar yardıma meraklı oluşunda babasının bana her işte yardım etmesinin payı büyük bence...)


Bir de son günlerde benim pembe kocaman şemsiyemle gezme huyu başladı. Güneş gözlüğünü de görmesin, hemen gözüne geçiriyor veya saçına takıyor! :) Geçen sabah babannesine boyundan büyük bu şemsiyeyle birlikte gitti. "Torun alana, şemsiye bedava" deyip kapıdan teslim ettik bizimkini :)


Son moda davranışlarından biri de babasını koltuktan atıp eline kumandayı alıp yerine yerleşmek! Kanalları değiştirebildikçe yeni birşey icat etmiş gibi seviniyor benim can oğlum! :)


Bu da nihayet emzik olarak kullandığıu "meme"nin dışında bir memesi olduğunu farkeden Bora... :) Öyle seviniyor ki baktıkça şaşkın oğlum benim :)


16 yorum:

  1. Geçmiş olsun başta okurken çok üzüldüm ama sona doğru neşelendim en çok güldürende emiğin dışında başka memesinin olduğunu öğrenmesiydi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Dedemiz iyileşiyor, biz de onu neşelendiriyoruz Bora ile :)
      Sevgiler

      Sil
  2. geçmiş olsun, peki neden olmuş o şişlik? hani öğreneyim bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım erkek çocuklarında olabiliyormuş. Mikrop kapmış olabilirmiş. Biz tuvalet eğitimine başlamıştık, gerçi çişini duşa yapıyor ama kendisi ellediğinde bile mikrop kapmış olabilirmiş. Antibiyotik ve pomad verdi, geçmek üzere...Bir de sünnetini bir an önce yaptırmamızı önerdi...

      Sil
  3. Geçmiş olsun.. Bol Bora fotoğrafları çok iyi geldi. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖZlem'cim sağol canım benim..Biz de seni özlüyoruz :( Sen de bol bol kendi fotoğraflarından koy arada :)

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun ,hemen hemen her erkek çocuğunun başına gelen bir olay.Neyse kolay atlatmışsınız..Maşallah Bora çok keyifli sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür atlattık Banu'cuğum.Bizden de sevgiler :)

      Sil
  5. çok zevkliydi okumak :) Bora büyüdükçe daha neler neler okuyacağız bakalım ;)
    Bu arada geçmiş olsun.. Biran evvel atlatırsınız inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Kimbilir neler yapacak, nasıl şaşırtacak bizi evet :) Öpüyorum kocaman :)

      Sil
  6. Ne güzel fotoğraflar :) Bayıldım Bora'nın hallerine, en çok da annesine yardım eden Bora'ya :) Bence de erkenden öğrensinler yardımlaşmayı, işleri paylaşmayı :) Bizim kuzu da makinadan çıkan çatal kaşıkları çekmeceye yerleştirmeye bayılıyor :)
    Sevgiler, kuzuya öpücükler :)

    YanıtlaSil
  7. Canım Esen'ciğim çok teşekkürler..Evet yardımsever, gentleboy Bora :) Sizinkine de aferin, zamane çocukları daha mı anlayışlı ne? ;)

    YanıtlaSil
  8. Oyyy paşam büyümüşte annesine yardım ediyor maşallah öptüm sizi...

    YanıtlaSil
  9. ayyy ben uzun zamandır yoktum yeni gördüm paşamı.içim açıldı valla ohhh yakışıklım benim.neyyy tuvalet eğitimini hallettiniz mi?maşallah size.bizim doktor diyor zaten Boralar bi garip olur diye.doğrumu ne?öptük sizleri....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet nerelerdeydiniz? Biz de özledik sizi... Evet halletmiştik ama doktor ara verelim dedi. Ara verdik, yine de bizimki tuvaleti gelince söylüyor sağolsun :)

      Öpüyoruz biz de kocaman :)

      Sil

Yorumlarınızı çok seviyorum :)