Sayfalar

23 Şubat 2014 Pazar

Yaşasıııın Çıkartmalı Kipaaap!

Her ne kadar aramızda sadece 1 yaş olsa da kardeşim Engin'in de küçükken bir süre "kitap" a "kipap" dediğini hatırlıyorum :) Bora boyama kitapları ve masal kitaplarını da seviyor ama içinden çıkartma çıkan kitaplara tek kelimeyle bayılıyor!

Birkaç ay önce çıkartmalı bir boyama kitabı almıştık, kitaptaki çıkartmalar bitince epey yas tutmuş, kitabın kendi resimlerini kazımaya kalkmıştı! Bu haftasonu yeni çıkartmalı kitabına çok sevindi. Hatta bütün oyuncaklarının pabucu iki günlüğüne dama atıldı. Hem eğlenceli, hem de alırken "aman öğretici de olsun" gibi bir kaygım olmasa da aslında öğretici bir kitap :) Sanırım tüm dizinin kitaplarını alacağız. 2-3 yaş grubundaki çocuklar için bence çok eğlenceli bir kitap.


Konusu da "Otomobiller" olunca Bora gerçekten bayıldı. Kimisinin lastiğini, kimisinin farını yapıştırıp otomobili tamamlıyor. Akaryakıt istasyonunda pompayı, pompacıyı, tabelalarına kadar yerleştiriyor...  Arabaları feribota dizip, kaptanı da kaptan köşküne yerleştiriyor. Bulutları, güneşi, kuşları da gökyüzüne koyduk mu tamaaam!



Çok dikkatli iş yaparken zaman zaman çeneyi yamultmak, dili hafiften dışarı çıkarmak annesinden miras... :)


Bazı arabaları bile bile ters yapıştırıyor. Yolda diğer arabanın hafiften üstüne bindiriyor. "Niye böyle yaptın oğlum?" deyince de; "Anne o kaza yapmış kazaaa!.." diyor :) (Allah korusun...)


Can simitlerini de taktı, feribot kalkışa hazır...


Mutlu çocuk Bora :)
 

11 yorum:

  1. Çocuklarda bir yapıştırma hastalığı oluyor sanırım. Kresteki çocuklara ödül olarak sticker veriyordum bayiliyorlardi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödül olarak sticket verme fikri çok güzelmiş Nesrinciğim:) Hakikaten çok seviyorlar sanırım, ben de yavaş yavaş öğreniyorum...:)

      Sil
  2. Bu yas tam kendi istekleri dogrultusunda bir seyler yapmak istedikleri zamanlar.Erkek cocuklar araba delisi oldugu icin bu yapistirmalarla hayalleri gerceklesiyor.opuyorum bu kuxuyu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şebnem Ablası, sanki hayalindeki arabaları tek tek oluşturuyor yapıştırırken...Sizin ufaklık da seviyordur:)

      Sil
  3. Bu yas tam kendi istekleri dogrultusunda bir seyler yapmak istedikleri zamanlar.Erkek cocuklar araba delisi oldugu icin bu yapistirmalarla hayalleri gerceklesiyor.opuyorum bu kuxuyu

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap cok iyi fikirmis Deniz de cok sevecektir.Ilk firsatta almaliyim artik oyniyacak bisey bulamiyoruz oyuncaklar yetmiyo:-)

    YanıtlaSil
  6. Bu kitap cok iyi fikirmis Deniz de cok sevecektir.Ilk firsatta almaliyim artik oyniyacak bisey bulamiyoruz oyuncaklar yetmiyo:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, Ebru'cuğum bazen oyuncaklardan da bıkıyor bizimkiler...Bi de babada bir kitap, ben de bir kitap görünce kendi de eline bir kitap almak istiyor:) Stickerlı olunca da sevdi bizimki...Deniz'e de almak lazım:) Hepinizi kocaman öpüyorum, selamlar:)

      Sil
  7. Oytunda bu yaşlardayken bayılırdı çıkartmalı kitaplara... Benim bile onunla yapıştırasım gelirdi :))
    Bora'nın çok yönlü düşünmesine hayran kaldım. Kaza yaptırıyor bide bıcırık....
    Öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  8. Saçların, kirpiklerin ahhh boraaa sana olan aşkım hiç bitmeyecek :)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı çok seviyorum :)