Sayfalar

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Hoş Bir Dinlenmece

İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorsanız haftasonlarını veya bayram tatillerini değerlendirmek için yakınlarda gidebileceğiniz harika yerler var. Sapanca da yakın sayılabilecek ve hatta yakın olmasa da mutlaka gidilip görülmesi gereken harika güzellikte yerlerden biri.


Sevgili arkadaşlarımız Pamuğumuz ve Osman'ımızla birlikte bardaktan boşanırcasına yağmur yağan bir İstanbul sabahında yola çıkıp eğlenceli ve maceralı (sadece yağmur) bir yolculuk sonrası internetten tesadüfen bulup rezervasyon yaptırdığımız otelimize varıyoruz.Sapanca'da bizi serin ve güzel bir hava karşılıyor.

 Otelimiz çok şirin ve çok temiz... Sapanca gölünün tam kıyısında ve harika bir manzaraya sahip. Sapanca'ya gidip şehrin tüm stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa harika bir ortamda dinlenmek isteyenlere tereddüt etmeden tavsiye edebilirim. http://www.laleotel.com

Odamızın manzarası böyle...



"İyi ki buraya geldik!" diyerek mutlu mutlu gülümseyen yüzlerimiz de böyle...


Nedense evde yüzüne bakmayıp tatillerde "Sağlıklı ye sağlıklı yaşa" psikolojisinden midir nedir hevesle yediğimiz meyvelerle sanatsal fotoğraf denemelerimiz :)


Sapanca'ya gelip de Maşukiye'ye gitmeden olmazdı. Maşukiye'nin meşhur alabalık tesislerini bulmak için yola çıktığımızda yol üzerinde bu çiçekçilere rastlıyoruz. Doğal olarak hemen arabadan inip küçük bir botanik keşif yapıyoruz! 


Akasya Alabalık Tesisleri'ne vardığımızda yine bir yağmur bastırmasın mı? Hiçbirşey moralimizi bozamaz, hem biz yağmuru pek severiz! Yağmurun altında çocuklar gibi -Çocuklar gibi mi? Çocuğuz zaten!- eğlenip hemen içeri geçiyoruz. 


Zor beğenen kişiliklerimiz oturacağımız en özel masayı seçmede biraz zorlansa da en sonunda uygun yeri bulup yerleşiyoruz. Restaurantın bazı bölümleri büyük ağaç evler havasında ahşaptan inşa edilmiş bölümler. Dinen yağmurun ardından yaramaz çocuklar gibi gülüşüp sohbet ediyoruz. Güveçte kaşarlı mantar ve tabi ki geliş amacımız olan alabalıklarımızı afiyetle yiyoruz.




Yemek sonrasında gelen hesabı görünce gerçekten şaşırıyoruz. Çünkü yiyip içtiklerimizi düşününce hesap hiç de kabarık gelmiyor!  Keyfimiz biraz daha artıyor ve şirin otelimize dönüp birbirleriyle oynaşan  ördekleri izlemeye koyuluyoruz.


Oteldeki akşamımız da oldukça keyifli. Çünkü hava güzel, manzara güzel, sessizliği bozmadan uzaktan gelen müzik sesleri güzel...Sevdiklerimizde birlikte olmak çok güzel!

Bu da bu kısa tatilimizi ve şirin otel odamızı hatırlatan son bir fotoğraf...

Herkese sevgiler... 




8 yorum:

  1. Selam Deryacım,eeeen çok gitmek istediğim yerlerden biri maşukiye.Sanki duygularıma tercüman olmuşsun.Harika gözüküyor,sapanca da öyle.Bursalı olmama rağmen henüz gidemedim.Ama eşim söz verdi,götürecek:)Eline sağlık bu güzel yazı için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuba, canım :) Buralarda olman ve hemen yorum yazman beni öyle mutlu etti ki... Umarım en kısa zamanda fırsat bulur, gidersiniz. Biz de çok planlamadan gitmiştik ama otelimizi hem fiyat açısından hem de konfor açısından çok beğenmiştik :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Kardeşim süper bir yermiş nasıl ihtiyacım var böyle bir dinginliğe seneye inşallah kısmet olur:)))Öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah seneye gider, bir güzel dinlenirsin Derya Abla'cığım...Şimdi yapılacak işleirn var değil mi? Yeni siten harika olmuş, daha da güzel olacak bence satışlar başladıkça!

      Ben de öptüm :)

      Sil
  3. MUHTEŞEMMM....
    CANIM EVVELİ RAHMET
    ORTASI MAĞFİRET
    SONUDA CEHENNEMDEN AZT OLAN
    RAMAZANI ŞERİFİN MÜBAREK OLSUN...
    MUHABBETLE KAL....SOFRAN BEREKETLİ OLSUN..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm hoşgeldin :) Amin amiiiin, hepimizin ramazanı bol bereketli ve huzurlu geçer inşallah...
      Çok teşekkürler, selamlar...

      Sil
  4. Deryacığım çok güzel bir yere gitmişsiniz,resımler bır harıka istanbuldan arada da olsa böyle yerlere kaçmak çok ıyı geliyor.sevgıler canım.

    YanıtlaSil
  5. ne güzel anlatmışsın zaten gitmek istiyordum, merakım 2 kat arttı :) otel de çok güzelmiş, bizim birkaç internet rezervasyonundan dilimiz yanmıştı da:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı çok seviyorum :)