Sayfalar

4 Aralık 2012 Salı

Bora'nın Doğum Günü Partisi (Bölüm 1)

Canım oğlum Bora'nın 1. yaş günü kutlamaları ile ilgili aylar öncesinden kafamda çeşitli fikirler uçuşmaya başlamıştı. Hatta aylar öncesinden değil, Bora'cık henüz annesinin karnındayken doğum günü partileriyle ilgili postlar, yayınlar bulur okurdum. Ben çocukluğumdan beri kendi doğum günlerimi pek sevmezdim, mutlu olmazdım doğum günüm yaklaştığında. Ama Bora için sıcak, keyifli ve sevdiklerini bir arada görebileceği bir gün olarak başlasın ilk doğum günü istedim. İstedim, istedim ama yapabildim mi bilemiyorum. Hafta içi iş, hafta sonları alışveriş, ev işleri, nişanlar, düğünler, bayramlar üst üste gelince Bora'cığımın doğum günü hazırlığı için maalesef bana zaman kalmadı. Daha çoook var derken bir baktım ki doğum gününe 15 gün kalmış! Resmen öyle oldu yani, bir gece iş dönüşü notebook' umun başında bloglarda gezinirken sanki şimşek çaktı beynimde birden! "Bora'nın doğum günü geldi! Ve eyvah ki ben birşey yapamadım!" dedim.

Evimiz küçük olduğu için kutlamayı evde yapamayacaktık.Arkadaşlarımızın arasında hemen hemen çocuğu olan ilk çift biz olduğumuz için sevgili arkadaşlarımız, canlarımız Bora'yı çok severler...Aylar öncesinden, daha Bora'nın meşhur 40 Uçurma Partisi' nden beri doğum gününü nasıl yapacağız, ne yapacağız diye sormaya başlayan arkadaşlarımız için de ayrı bir kutlama yapmaya karar verdik. Ailelerimiz ile evimizde ayrı bir kutlama yapacaktık.

Bora'nın doğum tarihi 23 Kasım 2011. Aylar öncesinden (sanırım Ağustos ayıydı) yaptığımız tek hazırlık eşimle Forum İstanbul'un kesinlikle en güzel restaurantı olan Earth Cafe'de yemek yerken "Aaa acaba Bora'nın doğum gününü burada yapabilir miyiz?" diye düşünüp hemen icraata geçip restaurant yöneticisi ile fikrimizi paylaşmaktı. Masamıza gelip bizimle sohbet eden restaurant yöneticisi bey bize tam istediğimiz gibi fikirler sunmuştu. Zamanı gelince tekrar görüşmek üzere vedalaşmıştık. Ancak aradan geçen onca zamana rağmen tekrar fırsat bulup konuşmaya gidememiştik. Doğum gününe yaklaşık 15 gün kala tekrar uğrayıp günü saati  ve mönüyü netleştirdik.İyi ki de yapmışız, çünkü ben daha davetiye hazırlayacaktım. Ee davetiyeye kutlama yeri ve saati yazılmadan olmazdı. Velhasıl yeri kesinleştirince üzerimden büyük bir yük kalktı ve bir gecede Bora'nın doğum günü davetiyesini hazırladım.Kesinlikle daha güzel bir davetiye yapabilirdim ama hem zamanım kalmamıştı hem de o gece elimden bu çıktı ve ben bunu sevdim! :) Bakın bakalım siz de beğenecek misiniz?


Davetiyeyi hazırlar hazırlamaz arkadaşlarımıza e-posta ile iletmeye başladık. Yavaş yavaş organize olduk ve ben de arkadaşların "Biz de geliyoruz!" yanıtları ile iyice mutlu oldum! "İyi ki Doğdun" yazısı için internetten banner araştırmaya başladım ama kolaylıkla kullanabileceğim bir banner formatı bulamadım. Ben de Paint ve Picasa programlarını kullanarak aşağıdaki gibi basit ama renkli bir banner yaptım.Bunu yapmam bile 3 akşamımı aldı. Ama çok zevk aldım! Çıktı alıp beyaz bir kurdele üzerine yapıştırarak aşağıdaki gibi acemi bir banner sahibi oldum!


Bu arada doğum günü partisi için "Küçük Prens" konsepti uygulamak istemiştim. Maalesef istediğim gibi yapamadım ama kral/prens tacını da davetiyede,banner'da ve kürdanlıklarda kullanmadan edemedim!Bora'nın yaklaşan doğum gününü bilen sevgili blogger arkadaşım Sema da bana ulaşıp konsepti sorma inceliğinde bulunarak Bora'ya hediye olarak linkteki anı defteri, kalem ve rozetleri yapmış. Hem de gece yarılarına kadar uğraşarak...Beni hem şaşırttı, hem çok mutlu etti. Tekrar çok teşekkür ederim canım Sema'cığım!

Bora'ya çok istememe rağmen vakit bulup Diş Buğdayı Partisi yapamamıştım, o nedenle bazı kürdanlara süs olarak "Bora'nın Dişi Çıktı", "Bora'nın İnci Dişleri" gibi sözleri de şirin diş görselleri ile ekledim. Bir taşla iki kuş vurup en azından dişlere bu şekilde değinmek istedim ;)

Doğum gününe gelen misafirlerimize hediye etmek için minik meyve püresi kavanozlarına çıtır çıtır çikolatalı mavi, sarı drajeler ve badem şekerleri koyarak mavi tül ve kurdele ile süsledim. Tabi kavanozların üzerine ve kapaklarına "Bora 1 Yaşında", "Küçük Prens Bora" yazan yuvarlak etiketler basıp onları da yapıştırdım. Hep tek başıma yapmış gibi anlatıyorum ama bütün bu emeklerde canım sevgilim Mehmet'in de payı var; hem de çok büyük! Gecenin bir yarısı kavanozları yaparken draje biter Mehmet üşenmez koşar alır, kağıtları kesme konusunda çeşitli yöntemler geliştirir, kurdeleleri ve tülleri eşit boyutlarda kesmek için uğraşır da uğraşır...Veya benim rahat çalışabilmem için Bora'yı uyutmaya, oynatmaya çalışır... (Bora'cığım yıllar sonra Blogger kapanmaz da bu postu okursan annen ve babanın ellerinden geldiğince senin için birşeyler yapmaya çalıştığını görüp mutlu olursun umarım :) Seni çok seviyoruz! )


Doğum günü partisi için Bora'nın Pamuk Teyzesi muffin yapma teklifinde bulunmuştu.Son gece işten yorgun argın gelip bizim için muffin pişiren canımız Pamuğumuz bitterli muffinlerinin boyutu ve görünüşleriyle bir türlü tatmin olmayıp bana resim göndermeye başladı. Ben güzel olduklarına emindim ama yine de garantici kişiliğim çoktan diğer koldan muffin yapımına başlamıştı bile! Yukarıdaki muffinler partiye bir gün kala hayatında ilk kez muffin yapan biri tarafından, benim tarafımdan yapıldı! Şimdiden yiyenlerden özür diliyorum :) Ama kendimi geliştiriyorum :) Ayrıca Pamuğum'un muffinleri de bol bitter çikolatalı ve lezzetli oluşlarıyla ayrı bir çeşit oldular!

Doğum günü sabahı ailecek hazırlanıp Bora'ya boyundan büyük kravatını da takıp yollara düştük. Önce pastamızı aldık sonra parti mekanımıza gittik. Hava çok yağmurluydu, arkadaşların trafikten gecikebileceğini tahmin ettik. Gerçekten de öyle oldu. Ama her zamanki gibi en erkenci Hatice oldu! İş görüşmesine gitmeden önce erkenden gelip bize süsleme konusunda yardım etti, Bora ile ilgilendi benim canım, güzel arkadaşım :) Maalesef görüşmeye yetişebilmek için pasta kesilmeden ayrılmak zorunda kaldı :(


Aşağıdaki kurabiyeler de canım arkadaşım Burcu'nun Bora'ya gece yarısı sürprizi! Kendisi hamarat mı hamarat, becerikli mi becerikli bir hatundur. Roomsgardens blogunun yanı sıra benim minik kurabiyem isimli bir blog daha açtı.Kendisini takip edebilirsiniz! Ortadaki bebişler Bora ile sevgilisi imiş efendim! Yemem için sarı elbiseli gelin adayımı bana verdiler ama ben yemeye kıyamadım, bağrıma bastım müstakbel kurabiye gelinimi! :)

Bu arada hev hevleyerek masalar üzerinde gezinen Bora'nın kahverengi köpekciği ile bu sarı balonu aynı karede buluşturan usta fotoğrafçı Hatice'me çoook teşekkür ediyorum bu güzel kare için!

Sol alttaki kavanoz ile Bora ve annesini aynı karede buluşturan canım Pınar'cığıma da binlerce teşekkürler ;)


Neyse teşekkür faslını şimdilik sonlara saklayıp fotoğraf paylaşmaya devam edeyim. En son güzel bir Edirne gezisi yaptığımız arkadaşlarımız sevgili Gökçe ve Kürşat veee tabi ki Bora'nın sevgili minik arkadaşı Tolgahan da gelince Bora zevkten dört köşe oldu!


Bir hafta sonra nişanı olmasına rağmen Hande Teyzesi de doğum gününde Bora'yı yalnız bırakmadı. Liseden arkadaşımız eşimin de sevgili kankası olan Mehmet'in gelişi de bizi çok mutlu etti!Uzun zamandır görüşmemiştik...Yine liseden sınıf arkadaşımız Gökçe'ciğimiz de her önemli günümüzde olduğu gibi bugün de bizim yanımızdaydı. Burcim, güzel kardeşi Edacığımız, canımız bıcırımız Elif'imiz, Miss Bonn'um Berna'cığım ve sevgili arkadaşı Serkan da gelince benim üniversite kadrom tamamlanmış oldu! Birtanecik Nazoşum ve eşi Tayfun (taze evliler) da çok geç olmadan gelince yüzüm iyice güldü :) Ardından Nevinciğimin yakışıklı, çapkın bakışlı oğlu Emir ile kapıdan görünmesi üzerine ballı kaymak oldu :) Ee bu işe en çok sevinen de Bora oldu!


Bora'nın, daha doğrusu Emre Bora'nın isim babası Emre ve güzel eşi, güzel arkadaşım Gözde'nin gülen yüzleriyle bize doğru geldiklerini görünce bizim de gülümsememiz ikiye katlandı! Mehmet'in arkadaşı, Kürşat'ın yeğeni Burak ve kız arkadaşı Özge; yine Mehmet'in iş arkadaşları sevgili Hülya, eşi ve şirin oğulları Umut Ali ile doğum günü kutlamamıza katılarak bizi çok mutlu ettiler.

İş arkadaşım, canım Gülnur, eşi Hakan, yakışıklı oğlu Mert ve minik prenses Necla Nazlı'yı pastamızı kesmek için bir parça bekledik, ee beklerken boş durmadık pizzalarımızı ve patates kızartmalarımızı yemeye başladık!  Onlar da gelince pastamızı kestik! Pastadan sonra sonra sevgili iş arkadaşım Selda, eşi Gökhan ve güzeller güzeli kızları Alara aramıza katıldılar.Eski iş arkadaşım Pervin'in onca koşturmaca içinde güzel kızı Tuana ve yakışıklı oğlu Eren ile doğum günü partimize hem de ikinci kez gelmesi beni çoooook mutlu etti! "İkinci kez nasıl oluyor?" diyen olursa hemen açılayayım; Pervin yanlışlıkla bir hafta önce tarihi karıştırıp aynı mekana bizim doğum günü partisi için gelmiş! Hem de Tuana ve Eren ile...Bazen benim de tarihleri karıştırdığım olur, hatta ben de bir keresinde bir kına gecesine yanlışlıkla bir gün sonra gitmiştim :) İki kez yorulduğu için çok üzüldüm ama "Tekrar gelme, gelmiş kadar oldun!" dememe rağmen onca yoldan yine gelmesi bizim için paha biçilmez bir hediye oldu.

Gelenlere, gelemeyenlere, uzaktan görüp kutlayanlara, kutlamayanlara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bora'nın birinci yaşı bizim için önemliydi, oğlumuza ve tüm çocuklara güzel, hayırlı, sağlıklı birer ömür diliyorum.Yarın akşam doğum günü pastamız ve partinin devamını anlatacağıma söz vererek şimdilik yazımı sonlandırıyorum. Sabredip bu uzun yazımı okuduğunuz için de teşekkürler ;)

Herkese sevgiler...

Derya

17 yorum:

  1. Canım çook güzel yapmışsın herşeyi,bannerini,kavanozlarını,balonlarını,anı defterini kısacası herşeyini çok sevdim ve ben ce Bora da çok mutlu olmuş,aralara dişle ilgili yazılar,fotolar eklemen de olaya şirinlik katmış.Bora'nın kravatı çook yakışmış yakışıklım benim,maşallah:)Herşey mükemmel,mekan da çok tatlı görünüyor.Nice nice güzel yıllara bütün sevenlerinizle,Bora'nın 1.yaşı kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuba'cığım çok teşekkür ederim caım, kafamdaki herşeyi tam istediğim gibi yapamadım ama yetiştirebildiğim kadarıyla mutlu oldum. Maksat birlikte olmaktı dostlarla o da oldu, bir sizler eksiktiniz :(
      Sağol canım benim darısı Ege'ciğimin başına sağlıkla!

      Sil
  2. Bu arada davetiyen de gayet şık olmuş,bir profesyonelin elinden çıkmış gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar değil ama senin güzel görüşün, sağol canım :)

      Sil
  3. Kaçırmamışım,yeni yayınlamışsın.Herşey harika görünüyor.Boracımın ömrü hep böyle özenli,gülücüklü ve sağlıklı geçsin.Daha nice nice yaşlara.Ömründe sen gibi güzel olsun Boracık.Eline gönlüne sağlık Derya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Semiha'cım kaçırmadın evet :) Amin canım Bora kuşumun da doğum günü oldu ne güzel, nice sağlıklı güzel yaşlara! Görüşmek dileğiyle canım :)

      Sil
  4. Herşey çok güzel olmuş...Ellerine emeklerine sağlık,Bora'ya ailesiyle birlikte mutlu sağlıklı bir ömür dilerim...Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim, aminnn hep birlikte! Sevgiler bizden de!

      Sil
  5. yeni yaşınız kutlu olsun, nice sağlıklı, mutlu, huzurlu seneleriniz olsun.

    Not: biz cuma akşamı gittik Sevil Hanım'a siz cumartesi gitmişsiniz, yine karşılaşamadık.Bir daha ki sefere haberleşelim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İLknur'cuğum çok teşekkür ederim, amiin :)
      Bu arada Cumartesi gider gitmez Sevil Hanım sizden bahsetti. Ben de sana mesaj yazacaktım geçmiş olsun demek için. Emre bronşit olmuş dedi sanırım umarım daha iyidir şimdi :(
      Sizin doğum gününüz de yaklaştı diye biliyorum, ne zamandı tam olarak?

      Evet evet bir dahakine sözleşeceğiz dedim ben de Sevil Hanım'a :)

      Sil
  6. Herşey harika olmuş, birsürü ekmek harcamışsınız ama değmiş, bayıldım herşeye:) Allah her zaman gönlünüze göre versin, Derya'cığımın güzel gönlüne göre güzel bir doğumgünü olmuş:)Daha nice nice yaşları olsun küçük prensin:) Öpüyorum çook:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim güzelciğim, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) Allah Ege Demir ve senin de gönlüne göre versin! Amin hep birlikte, darısı Ege Demir'imin başına az kaldı az ;)

      Ben de öptüm sizi...

      Sil
  7. deryacım,nihayet dedim aksi giden bişey var:(neyse iyiymişsiniz.gözümüz postlar da kaldı şekerim, bora hayranları olarak:)o kadar güzel bi annesin ki herşey senin gibi çok güüzel olmuş sizi yalnız bırakmayan dostların da çok özeller..boracığımın yeni yaşı musmutlu olsun öpüyorum onun kirpiklerinden...yine benden bahsetmişsin çok incesin gözlerim doldu okurken canım kardeşim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sema'cım sorma, benim kolum, boynum tutuldu, bilgisayar bozuldu 3 gün gelmedi derken postum gecikti :( Tahminin doğru yani... Canım o senin güzel bakışın, sen de çooook güzelsin ve benim için, Bora için (senin deyiminle Bay Kirpik) çok çok özel bir dostsun, kardeşsin.

      İyi ki varsın. Kocaman öptük seni!

      Sil
  8. Canımmmm..
    Öncelikle herşey harikaydı bu keyifli günde:)
    Boriş bizim canımızın caaaanı olduğu için dörtgözle bekliyorduk bu kutlamayı!Galiba ilk doğumgünü daha bir özel..Daha bir heyecanlı!
    Zamane gençliği de şanslı malum...Sıradışı parti konseptleri çıktı çıkalı,partiler daha bir detaylı,sempatik,emek ister oldu :)

    İltifatların için ayrıca teşekkürü bir borç bilirim:)))
    O kadar da becerikli sayılmam (çıtayı fazla yükseltmeyelim kuzucum) ;p

    Rabbim inşallah minik adamıma hayırlı,sağlıklı,uzuuuuuun bir ömür versin!
    O sarı elbiseli kızı da zamanında ve gönlüne göre bulur,mutlu mutlu yaşar insallah:))))
    Uzun vadeli hayaller ama olsun..bak zaman ne kadar çabuk geçiyor,şaşırıp kalıyoruz..
    Hangi noktadan nerelere gelmişiz diye şoklara giriyoruz (bu benim gibi kader mahkumlarına has bir durum tabi :p )

    Neyse depresifleşmeyelim.. :p

    *Aslında posta geç döndüğümü düşünmeni istemem canımcım,görür görmez iphonedan yazmıstım ama birsey oldu silindi:( Anca bilgisayardan yazabildim tekrar..

    Çok öpüyorum..
    sizi seviyoruuuuuuuuummmm :))))

    www.roomsgardens.blogspot.com
    www.benimminikkurabiyem.wordpress.com

    YanıtlaSil
  9. boranın doğum gününü kutlarız nice yaşlara sağlıkla hep beraber olmanız dileklerimle.

    YanıtlaSil
  10. Her sey cok guzel olmus:) nice mutlu saglikli yillar diliyorum tatli Bora'ya:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı çok seviyorum :)